Ангела Стојановска

Ангела Стојановска
Актерка

Ангела е дипломирана актерка на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Голем дел од времето го посветува на независната театарска сцена. Ангела мрази долги прошетки, ама многу сака да се занимава со финансии, да реди слагалици и да везе. Сето ова искомбинирано со нејзината неверојатна трпеливост ја прави да наликува на сериски убиец, сè уште не е.

Top