Оља Грубиќ

Оља Грубиќ
Сло
уметница
веб страница

Оља Грубиќ е визуелна уметница и изведувачка чија практика е главно фокусирана на основните услови на постоење.Поставувајќи го на сцена сопственото тело, таа ги истражува можностите за слобода во патријархалното и капиталистички ориентирано општество. Оља се става себеси во ангажирана позиција и често користи елементи на хумор и сатира за да продре во структурата на секојдневниот живот.

Top