Едуардо Раон

Едуардо Раон
Музичар

Едуардо Раон има класично музичко образование, но сепак неговата музика е сестрана. Можеби поради неговиот интерес за електронската музика - како и рокот, џезот и импровизацијата – бил црна овца на Конзерваториумот за музика во Лисабон, каде што студирал харфа. Во 1997 година, Едуардо Раон ја ко-основа португалската рок група “Bypass”. Има настапувано на својата харфа и вибрафон со бендот Hipnótica. Едуардо Раон студирал ликовни уметности на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот во Лисабон.

Top