Сара Ренар

Сара Ренар
музичарка
веб страница

Сара Ренар кантавторка која ни доаѓа од Загреб. Нејзиниот музички стил најсоодветно се опишува како експериментално-инди-поп мешање на мелодии со електронски и театрални елементи. Позади себе има пет албуми, “Djeca”, “Jesen”,“Tišina” и настапот во живо “Gdje povlačiš crtu?”, а нејзиното последно моќно остварување „Ќути и пеј“ кое преку уши патува до срце и утроба, резултура со пеперутки во стомак, будење на мозок и желба за бунт! Во овој албум Сара покренува внимание за неолибералната љубов, религијата, женските права, интимните приказни...Сара Ренар настапува во склоп на едно магично трио, кое нема да ве остави рамнодужни. Таа е родена на 8 март - нема подобра причина да ни го разубави десеттото издание на ПРВО ПА ЖЕНСКО! Не се осмелувајте да го пропуштите ова прекрасно аудио-визуелно искуство!

Top