Диана Туседо

Диана Туседо
Шпанија
Режисерка

Диана Туседо е шпанска режисерка и филмска монтажерка чија работа стои на пресекот меѓу киното и истражувањето. Нејзината работа е избрана на филмски фестивали како што се Берлинале, Меѓународниот филмски фестивал во Сан Себастијан, Интернационалниот филмски фестивал Нара, Меѓународниот филмски фестивал во Сао Паоло, ФИДБА, Пезаро или ДокЛисбоа, меѓу другите. Моментално, таа ја комбинира својата професија со предавање на УПФ, магистерски студии по филм на Холандската филмска академија и курсеви за докторат по комуникација заснована на пракса, истражувајќи како подвижните слики се одразуваат на идентитетите, сеќавањата, историјата и општествените тензии.

Top