Бојана Вунтуришевиќ

Бојана Вунтуришевиќ
Срб
музичарка
веб страница

Бојана Вунтуришевиќ е една од најактуелните кантавторки во регионов. Вунтуришевиќ ја знаеме како како пејачка на инди поп бендот Svi na pod! А од 2016 година почнува и со соло кариера. Нејзиниот деби албум Daljine доби многу позитивни критики и признанија, а во 2021 година со песната „Пари“, го најави и вториот албум „Ljubav“, кој го издаде во февруари оваа година. Вунтуришевиќ го опишува нејзиниот стил како „капиталистички блуз“ и црпи влијанија од инди поп, трип хоп и денсхол. 

Top