Bitipatibi

Bitipatibi
Србија
Учесник
веб страница

Музиката на Bitipatibi (Србија) е едно од оние несекојдневни случувања на културната мапа на градот за кои не постои објаснување. Ги препознаваме по монотониот звук кој во себе ја крие сета фрагилност на вокалистката Уна, најголемото богатство на овој бенд, кој постојано изнаоѓа нова сила да се изнанади и себеси и слушателите со необични решенија, структури и аранжмани. Веројатно тоа е она што го нарекуваме оригиналност - треперливата сонувачка моќ која со себе ја носат Битипатиби, тоа тивко ветување за нешто големо. Белградската неопсиходелична сцена никогаш не звучела подобро!

 

Top