Ана Василева

Ана Василева е активистка за женски права и член на здружението Бори се женски, која живее и работи во Скопје, Р. Македонија.

Таа беше дел од иницијативата на ОН "Не е само 8ми март", и заедно со други активистки го започна новото движење во Македонија против сексуалното вознемирување, под хаштаг #СегаКажам (#ISpeakUpNow), инспириран од глобалнита #MeToo и #TimesUp кампањи.

 
Top