#blog

ПЕРНИЦА ПОД ФУСТАНОТ - Марија Ратковиќ
ПЕТГОДИШНА НЕПРАВДА ПРЕД ИСПРАВАЊЕ: УСВОЈУВАЊЕ НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА АБОРТУС ВЕДНАШ И ЕДНОГЛАСНО!
Зошто ФЕМОАР?
ПИЧ ПРИЧ на 8ми март во кино Милениум!
Каде за 8ми март?
ПОЧНУВАМЕ СО ОДБРОЈУВАЊЕ!
ПичПрич 8 март 2019 (видео)
Mavi Phoenix на ПРВО ПА ЖЕНСКО #7
Oва мое тело не е едно и се менува: Интервју со Верица Недеска
Прво па Женско 7 -  Ова тело кое не е едно
IN-YOUR-FACE КОНЦЕПТУАЛНА УМЕТНОСТ | Кон отворањето на првата самостојна изложба „Ова објективизирано тело“ на Марија Ангеловска
Зошто лекарите не им веруваат на жените? Зашто не нè познаваат доволно.
Women on Women (WoW)
Кристина Ампева номинирана за WOW награди
Ружица Јосифовска номинирана за WOW награди
Јана Белчева номинирана за WOW награди
Ленче Здравкин номинирана за WoW награди
Номинирани 33 жени за WOW награди
Како еден вирус нè потсети дека сме општествени битија
„Ти не си виновна!“ – четврт Марш за женски права по повод Меѓународниот ден на жената
Жените во научно-истражувачката работа: агонијата на социјалниот капитал[1]
Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и за време на пандемиска криза
ШКОЛСКИ ПРИКАЗНИ
На денешен ден е родена Рајна Алексова!
Бараме итно преземање на мерки за расчистување на случајот „Јавна соба“ и заштита на жртвите на родово засновано насилство
Зошто 8 Март? - средношколски материјали за настава
„Причина за смрт“: Поетична аутопсија на фемицидот низ историјата
Женскиот поглед кадриран: одблизу и оддалеку
Ослободување на потиснатите женски искуства
„Растение (879 страни, 33 дена)“: Магиски архиви
Авганистанските жени повторно под талибански режим
Што всушност значи забраната за абортус после шестата недела
Низ креативниот процес со Ангела Стојановска и Јована Зајкова
Осврт кон 2021
Повик за едукатор(к)и за спроведување на материјалите „Зошто 8 Март?“
Градска пешачка тура за мапирање на женското културно наследство
„Зошто 8 Март?“ - феминистичко образование за сите
Отворена позиција во Тиииит! Инк.
Комедијата како дел од феминистичката историја – понеопходна од кога било!
Дел од атмосферата на ПичПрич - „Цепки“
Феминистички Stand-up со Софија Ристевска, Ангела Стојановска и Борис Геј
А зошто не би можела? - Креативна работилница со Селма Селман
Извештај во сенка за имплементација на Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство во Северна Македонија
„Гол живот“ на Оља Грубиќ и Виа Негатива и забава со Џано Куч - фото-галерија на Соња Ставрова
Скопје Прајд 2022
Родово и телесно пречитување на практиките на „пумпање“ и „цицање“
„Ми треба ново тело“ - приказ на градењето родов и перформативен идентитет
Осврт кон ПичПрич „Бев сама“
Зошто 8 Март? - Предавања и работилници
Ода за надежта
Top