Фемоар

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

СВЕТ БЕЗ ЖЕНИ | ППЖ 12 и ППФ

„ПРЕОБРАЗБИ има многу: архива на искуства и промислувања за создавањето на перформансот „Мачката Елеонора“

МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА | Перформанс по монодрамата на Карен Јес | 15 и 16 април

Се одржа Марш за женски права под слоганот „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“

„Зошто 8 Март?“ | Отворен повик за едукатор(к)и

Femoir

Продукција

Intimate female mapping of cities | with Lejla Somun and Leila Šeper август 2016

Intimate female mapping of cities | with Marija Vuletić август 2016

Мапирање женски градови | Сараево со Бесима Бориќ август 2016

Портфолио на изведувачка програма на фестивалот ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Портфолио на визуелна програма на ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Проекти

Крај за менструална сиромаштија јуни 2020

Жени за Жени (WoW) ноември 2019

Матка - Платформа за слободен пристап до легален абортус февруари 2014

Страв од феминизам? јули 2015

Top